yoga, mindfulness, coaching
YOGA BIJ DE VER-BEELDING PURMEREND

Mindfulness, een ontspannen gedachte


In de praktijk van alledag staan we bloot aan een voortdurende stroom van prikkels die stress veroorzaken; werkdruk, grote informatiestro­men, elkaar steeds op­volgende veranderingen en/of reorganisaties. Maar ook de dagelijkse files en de thuis­situatie spelen een rol.

Een beetje stress, daar is niets mis mee. Maar wanneer de ene situatie wordt gevolgd door de andere is er geen ruimte om te herstellen en kan chronische stress ontstaan. Gevolg hiervan is lichamelijke, geestelijke en emotionele uitputting.

Wat is mindfulness?
Mindfulness is een bewuste open vriendelijke aandacht die vrij is van veroordelingen. Het is nooit afhankelijk van wat in het leven gebeurt. Het is enkel een houding die je te allen tijde kunt aannemen. In feite heb je niets nodig om mindful te zijn. 

Resultaat 
Tijdens dit programma leer je effectief om te gaan met stress. We richten ons op het oefenen van mindfulness; aanwezig zijn in het hier en nu waardoor belemmerende gedachten, emoties en spanning makkelijker kunnen worden losgelaten. Maar daarnaast zorgt het ook voor voe­ding, inspiratie en rust. Er ontstaat een balans tussen spanning en ontspanning waardoor productivi­teit, werkplezier, creativiteit en algeheel welbevinden toeneemt. Kortom een uitstekende, en wetenschappelijk bewezen, techniek om stress te bestrijden.  

Programma 
Het programma bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2 tot 2½ uur en kenmerkt zich door veel praktische oefening zoals begeleide aandacht- en concentratie oefenin­gen, bewegingsoefeningen, zit- en loopmeditatie en is er elke bijeenkomst ruimte voor het bespreken van ervaringen.

Wanneer: nog niet bekend

Waar: Oase Feelgood & Cure Center, Amstellaan 2b, 1442 RX Purmerend

Trainer: Bärbel Müller, gediplomeerd mindfulnesstrainer

Deelnemers: minimaal 4

Kosten: € 310,- inclusief BTW, intake-gesprek, werkboek, oefen CD, thee, gebruik van materialen

Aanmelden: telefoonnummer 06 – 28 57 25 02 of via het contactformulier